Logo Danielle Huidspecialist

huidprobleem

droge huid

Danielle Huidspecialist | Schoonheidssalon | Huidverbetering | Huidproblemen | Helmond

Heb je last van een droge huid die strak aanvoelt, schilferig is of gevoelig reageert? Een droge huid kan niet alleen ongemakkelijk zijn, maar ook invloed kan hebben op je zelfvertrouwen. Daarom bieden we gespecialiseerde behandelingen en advies om jouw droge huid te hydrateren, te voeden en weer een gezonde gloed te geven.

Danielle Huidspecialist | Schoonheidssalon | Huidverbetering | Huidproblemen | Helmond

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben, en het is belangrijk om de triggers te identificeren om effectieve behandelingen toe te passen. Enkele veelvoorkomende oorzaken van een droge huid zijn:

  1. Gebrek aan vocht: Een van de meest voorkomende redenen voor een droge huid is een gebrek aan vocht. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals blootstelling aan droge lucht, verwarmingssystemen, airconditioning of langdurig contact met water.

  2. Verkeerde huidverzorgingsproducten: Het gebruik van agressieve zeep, chemische reinigingsmiddelen en producten met irriterende ingrediënten kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen en uitdroging veroorzaken.

  3. Weersomstandigheden: Extreme weersomstandigheden, zoals koude wind, lage luchtvochtigheid of blootstelling aan de zon, kunnen de huid uitdrogen en een droge huid veroorzaken.

  4. Veroudering: Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke olieproductie van de huid af, waardoor de huid droger kan worden.

  5. Onderliggende huidaandoeningen: Sommige huidaandoeningen, zoals eczeem of psoriasis, kunnen gepaard gaan met een droge huid.

Behandeling tegen droge huid

Bij Danielle Huidspecialist bieden we gepersonaliseerde behandelingen en advies om uw droge huid te behandelen en te verzorgen. Afhankelijk van de huidconditie stellen we een op maat behandelplan op.

Enkele behandelingen voor een droge huid die we aanbieden:

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van thuisproducten die je huid niet ondersteunen en/of de huid juist uitdrogen. Voorafgaand aan de behandelingen kijken we naar de huidconditie en bepalen we of er eerst gestart dient te worden met de juiste thuisproducten.

De bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, verbetert de huidstructuur, waardoor verklevingen verminderen en ons bindweefsel verstevigt. Bij een slechte doorbloeding kunnen lijntjes, verslapping, irritaties, acne en verklevingen ontstaan. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid in staat om collageen en elastine aan te maken. Maar ook om voedingstoffen op te nemen, waardoor de conditie van de huid aanzienlijk verbeterd.

Een peeling kan oppervlakkig, middeldiep of diep zijn. Hoe diep de peeling komt wordt onder andere bepaald door de gebruikte peelingstof, de gebruikte techniek, je huidtype en je algehele gezondheid.

Microneedling is een mooie behandeling voor het aanpakken van huidverouderingsverschijnselen zoals een doffe huid, verlies van stevigheid, pigmentvlekjes en littekens. Microneedling is een korte behandeling die geen heftige bijwerkingen bevat.

Wat kost een behandeling?

Welke resultaten kan je verwachten?